Samfundet er i konstant udvikling, hvor der særligt er en stigende specialisering i både uddannelser og stillinger på arbejdsmarkedet. Det kræver derfor flere ressourcer, hvis den rigtige kandidat skal findes til jobbet.

Rekruttering er at få kontakt til og udvælge de rigtige personer, der matcher en virksomhed eller organisation. Der er derfor god grund til at anvende rekruttering, så du kan tiltrække de bedste kompetencer.

5 grunde til at være professionel i din rekruttering

Find den rigtige kandidat første gang

Selvom der er lavet et jobopslag, der er delt flere steder, er det ikke sikkert, der er bid i første omgang. Det kan være meget ressourcekrævende at sætte gang i eftersøgningen efter en ny medarbejder, hvis det ikke ender med en ansættelse.

Hvis du vil sikre dig at finde den rigtige kandidat første gang, skal jobopslaget henvende sig til de egnede kandidater, og opslaget skal blive fundet og læst af dem. Sidst, men ikke mindst skal opslaget også vække lysten hos de mulige kandidater, så det resulterer i ansøgninger.

Få et stærkt team

Med de rigtige medarbejdere på teamet, sikrer du dig et stærkt og motiveret hold, der kan løse de daglige udfordringer på arbejdspladsen.

Ved at være professionel i rekrutteringen, kan du finde de kandidater, der egner sig bedst. Det gælder både i forhold til stillingens krav, kulturen på arbejdspladsen og personligheder på teamet.

De rigtige kompetencer

Ved enhver stilling er der krav til de rent faglige kompetencer, det kræver at kunne udføre jobbet. Lige så vigtigt kan det dog være, at de personlige kompetencer spiller både samarbejdet og kulturen på arbejdspladsen stærkere.

Med en strategisk rekruttering kan virksomheden eller organisationen anvende forskellige værktøjer som eksempelvis rekrutteringstests. De kan give et bedre indblik i, hvorvidt en kandidat både egner sig fagligt og personligt til netop den stilling, der er slået op

pic

Spar penge

I jagten på den rette kandidat, kan det være svært at ramme de rigtige kompetencer.

Du kan dog spare penge, hvis du vælger at afsætte opgaven til dem, der har styr på rekruttering.

Det kan være dyrt, hvis der skal allokeres tid og midler til at søge efter en ny ansat.

Hvis du hyrer ekstern hjælp til rekrutteringen, kan du nyde godt af, at processen er strømlinet, og at der er tjek på hele forløbet fra start til slut.

Det kan i sidste ende spare både tid, penge og besvær.

Kom hurtigt videre

Når du mangler en ny medarbejder, kan det i nogle tilfælde være vigtigt, at du kan hurtigt kan få udfyldt stillingen.

Du kan spare tid og hurtigt komme videre, hvis du finder den rette kandidat uden spildtid i processen.

Hvad er strategisk rekruttering?

Hvis du vælger strategisk rekruttering, kan du få langt større succes med at finde den rigtige kandidat.

Det er i dag ikke nok, at der bliver lavet et jobopslag, for det tiltrækker ikke nødvendigvis de rigtige personer.

Den strategiske rekruttering kræver, at der er lagt en strategi og afsat midler fra virksomheden eller organisationen til opgaven.

Der skal de rigtige kompetencer i spil, så rekrutteringen foregår under de bedste forudsætninger. Det forhindrer spild af ressourcer, når forløbet er struktureret og strategisk.

Den strategiske rekruttering kan både laves internt i virksomheden, hvor der laves en samlet plan for opslag af jobs, procedurer og ansættelse.

Det kan dog også være fordelagtigt, hvis der hentes

Rigtig rekruttering er afgørende for virksomhedens succes

Hvis du ønsker, at din virksomhed skal have succes, kræver det også, at det rigtige hold af medarbejdere.

Under rekrutteringen kan det hurtigt afgøres hvilke kandidater, der både har de rent faglige, men også de personlige kompetencer, der vil sikre et stærkt team.

Uanset om der mangler en ny medarbejder på gulvet, i HR eller ledelsen, er det vigtigt at få den rette mand til jobbet.

Virksomheden eller organisationen bør have de rette medarbejdere, der har kompetencerne til at klare hverdagens opgaver, men også at kommunikere og samarbejde med andre på tværs af både grupper og andre organisationer.

Med et hold af medarbejdere, der er rekrutteret, kan virksomheden få udfyldt rollerne på arbejdspladsen bedst muligt. Det sikrer de bedste betingelser for succes.